Profi kozmetikumok otthonra

Herbatint növényi hajfestékek

 

A Herbatint növényi hajfestékek az első, bio összetevőkből álló, tartós hajszínező gélek, amelyek képesek befedni a fehér és ősz hajszálakat ammónia használata nélkül. A festékek ammónia nélkül, nyolc gyógynövény kivonatát tartalmazzák, amelynek köszönhetően a tartós hajfestés természetesebb alternatíváját nyújtják, az ősz hajszálak 100%-os befedésére.

Az olasz HERBATINT készítmények formulái mintegy négy generációval ezelőtt születtek. A kozmetikumok elkészítésének titkai nemzedékről nemzedékre öröklődtek. Michele Albergo 1970-ben alapította az ANTICA ERBORISTERIA céget. Ezzel kezdődött ezeknek a hajgyógyászati termékeknek az ipari termelése.

A cég olyan fejlesztésekbe kezdett, amelynek során egy új hajfestési módszert kerestek, amely a lehető legkíméletesebb a hajhoz, de mégis hatékonyan befesti azt. Azért, hogy a termék ne tartalmazzon a szervezetre ártalmas összetevőket, úgy döntöttek, hogy a hajfestékekből eltávolítják az ammóniát, amely káros hatással van a hajra, a bőrre és a légutakra is. A rezorcint is kihagyták az összetevők közül, mert kontakt dermatitiszt okozhat. Kimaradt az alkohol és kimaradtak a parabének is, amelyek az allergiát okozó tartósítószerek közé tartoznak. A festékek hidrogénperoxid-tartalmát is minimálisra csökkentették, így az, a festék 3%-át alkotja csak a szín bekeverése után. Ezzel szemben az európai törvénykezés az összekevert és használatra kész hajfestékek esetében 6%-ot enged meg. Az egészségre káros összetevők helyett természetes gyógynövény-alapot használnak, a gyógynövény-kivonatok számos jótékony hatását kihasználva. Így a Herbatint növényi hajfestékek gyengéden színezik és védik a haj szerkezetét, természetes fényt és ragyogást adva neki.

A HERBATINT növényi hajfestékek elérhetőek természetes árnyalatokban, mint például a világos hamvasgesztenye, de akár extrémebb színekben is, mint a szilvalila.

Ha az egészséges haj mellé tiszta arcbőrt és gyönyörű sminket szeretne, látogasson el professzionális kozmetikánkba!