Profi kozmetikumok otthonra

Rosaceás bőr

 

A rosaceás bőr egy sokakat érintő bőrbetegség, melynek jellemzője az orcákon, az állon, az orron és a szemek körül kivörösödött bőr. Későbbiekben égő érzés kíséretében piros, gyulladt, tömött csomók keletkezhetnek. Tünetei az erős napfény hatására rendszerint rosszabbodhatnak, ezért a tavaszi és nyári időszakban a rosaceás bőrre és a bőrbetegség kialakulásának megelőzésre nagyobb gondot kell fordítani.

A betegség mindkét nemet érinti és bár a nőknél gyakoribb, a férfiak esetében súlyosabb formában fordul elő. A tünetek általában 40-60 éves kor körül jelentkeznek. Az örökletes tényezők mellett a hátterében sokszor hormonális betegségek, ingadozó vérnyomás, gyomor és bélrendszeri betegségek állhatnak.

Az enyhe rosaceás bőr kezelésére elegendő a megfelelő összetételű krémek használata. A Vagheggi rosaceás bőr ellen kifejlesztett termékei olyan természetes növényi hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek csökkentik az erek tágulását, valamint védelmet nyújtanak a napsugarak káros hatásaival szemben.